του Ανδρέα Πανταζόπουλου (kathimerini.gr, 26/04/2015)

Ο θυμός και ο φόβος, τα δύο κυρίαρχα συναισθήματα στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, προσδιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές συμπεριφορές, απονομιμοποίησαν συνήθεις πολιτικές ταυτίσεις, επέτρεψαν την άρση των πολιτικών διαιρέσεων.

Περισσότερα...

του Θοδωρή Πελαγίδη (kathimerini.gr, 29/03/2015)

Η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το «μεγάλο πουθενά» παραδόξως διευκολύνεται σήμερα από την αδράνεια και τα απόνερα της ήττας στις εκλογές όλων σχεδόν των αστικών κομμάτων και ιδίως της Ν.Δ. Με την κοινωνία σε πρωτοφανή ριζοσπαστικοποίηση, τα άκρα έρχονται κοντά και ο μεσαίος αστικός χώρος συμπιέζεται, εμφανίζοντας φαινόμενα συρρίκνωσης, διχασμού και κατατεμαχισμού.

Περισσότερα...

του Αντώνη Καρακούση (Το Βήμα της Κυριακής, 07/12/2014)

Η χώρα μας και οι πολίτες της στην πλειονότητά τους συνηθίζουν να ζουν με μύθους, αγνοώντας την τρέχουσα πραγματικότητα.

Περισσότερα...

του Δημήτρη Ψυχογιού (Το Βήμα της Κυριακής, 18/01/2015)

Το χιούμορ του «Charlie Hebdo» ήταν ασεβές και προκλητικό - πρωτίστως προς τα δημόσια πρόσωπα (πολιτικούς, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, τηλεοπτικούς αστέρες). Δευτερευόντως, όταν το θέμα αφορούσε τα δημόσια πράγματα και όχι την προσωπική πίστη οποιουδήποτε, ασεβές και προκλητικό προς κάθε έννοια του θείου, είτε για τη χριστιανική θρησκεία επρόκειτο είτε για την εβραϊκή, το ισλάμ, τον βουδισμό ή όποια άλλη. Στο «Σαρλί» δεν είχαν ιερό και όσιο ούτε για δημόσια πρόσωπα ούτε για καταστάσεις ούτε για θρησκείες - αλλά ποτέ δεν προέτρεψε σε πράξεις εναντίον άλλων. Σχολίαζε, δεν έκανε προπαγάνδα.

Περισσότερα...

του Αντώνη Καρακούση (tovima.gr, 3/12/2014)

Κατά κοινή ομολογία τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Το αποδέχονται οι υπουργοί της κυβέρνησης, το φανέρωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την ομιλία - έκκλησή προς δανειστές και εταίρους το βράδυ της Τρίτης, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Περισσότερα...

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com