Πρόσφατα άρθρα

  • Η γοητεία του ψεύδους

    Η περιγραφή αυτού του κατασκευασμένου κόσμου γίνεται πάντα με ωραιοποιημένο τρόπο. Οι λέξεις επιστρατεύονται, οι σημασίες και τα νοήματα μπαίνουν στην υπηρεσία του σχεδίου εξουσίας. Μέσα από μια συναισθηματική υπερβολή και ένταση, όλα ενδύονται το μέλλον, που πάντα προβάλλεται ως μια γη της επαγγελίας. Έτσι κατασκευάζεται ένα πολιτικό ψεύδος. Μέσα Read More
  • 1

Ραδιοφωνική συζήτηση στην εκπομπή του Τάκη Καμπύλη στον 9,84

Καλώς ήλθατε στην προσωπική σελίδα του Λευτέρη Κουσούλη

Στη σελίδα αυτή, φιλοξενούνται τα κείμενα και οι απόψεις μου για τα δημόσια πράγματα, για την κοινωνική και πολιτική σύγκρουση της εποχής. Είναι μια γνώμη. 
Μια γνώμη και για θέματα που κάποιες φορές μένουν στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης, που δεν συνδέονται πάντα με την επικαιρότητα, έχουν όμως αναφορά στην υπόγεια, μη ορατή, θα έλεγα, τροπή και κίνηση. Πιστεύω ότι κάθε κριτική έχει νόημα, όταν βρίσκεται απέναντι στην ισχύ προσώπων ή καταστάσεων, την ώρα που η ισχύς αυτή βρίσκεται στο απόγειό της.

Είναι ακόμη και ένας τόπος συνάντησης. Ανθρώπων και ιδεών. Ίσως και αφορμή διαλόγου.

Έχουν ενδιαφέρον

Επιγραμματικά

  • Όπου η πολιτική είναι ζωντανή, η βία υποχωρεί, μπαίνει στο περιθώριο και χάνει κάθε αξία ως εναλλακτική λύση. Το μαύρο πρόσωπο της βίας κάνει την εμφάνισή του όταν σβήνει το φως της πολιτικής. Η βία δεν είναι πολιτική. Είναι αντι-πολιτική. Η αναζωογόνηση της πολιτικής με τη συμμετοχή, την επινοητικότητα και την κοινωνική καινοτομία, είναι ο δρόμος.  
  • 1

JSN Solid template designed by JoomlaShine.com